Activiteiten op het gebied van Dynamische Oordeelsvorming (DO) door DIALOOG en door bij DIALOOG aangesloten trainers/consultants.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Inspiratiebijeenkomst – Over Hoop

1 april : 13:30 - 17:00

€90,75
Over Hoop Cees Zwart Anne Pastors

Inspiratiebijeenkomst: Over Hoop met Cees Zwart en Anne Pastors

De hele wereld lijkt met zichzelf en elkaar overhoop te liggen. Een betere wereld kan niet anders dan een hoge notering scoren op ieders verlanglijstje voor 2019. Je kunt stilletjes hopen op een betere wereld, of je kunt hoop concreet als krachtbron gebruiken voor een wending ten goede. Dat kan al op de schaal van je eigen leven en leefwereld, dus dicht bij huis. Dit noemen Cees Zwart en Anne Pastors ‘schalig wereld verbeteren’ in hun boek met de titel OVER HOOP en de ondertitel ‘Gids voor schalige wereldverbeteraars’.

Zij organiseren regelmatig huiskamersessies om, zoals zij zeggen, de hoop in je wakker te kussen, wakker te houden en de hoop in de wereld te helpen uitgroeien van onderstroom tot leidend principe.

Martin en Ron hebben het boek ‘OVER HOOP’ gelezen. Voor hen was al direct duidelijk dat Cees en stichting Dialoog in essentie hetzelfde doel nastreven. In zijn proefschrift Oordeelsvorming in groepen, spreekt Lex Bos de hoop uit dat het mag bijdragen aan een wereld met een menselijke maat en een menselijk gelaat. Niet echt verwonderlijk, want Cees en Lex waren een tijd lang collega’s bij het NPI (Nederlands Pedagogisch Instituut) van professor Lievegoed. Bij het lezen werd hen ook steeds duidelijker dat Dynamische Oordeelsvorming een hulpmiddel bij uitstek kan zijn voor schalige wereldverbeteraars en dat de gids van Cees inspirerend kan zijn voor het schalig bevorderen van de Dynamische Oordeelsvorming. Contact hierover met Cees leidde tot een inspirerend gesprek met Anne Pastors en tot het volgende initiatief.

Om een eerste schalige stap te zetten in de onderzoekstocht naar wat dit gedachtengoed en Dynamische Oordeelsvorming met elkaar hebben en voor elkaar kunnen betekenen, hebben we Cees Zwart en Anne Pastors uitgenodigd hun boek te presenteren in de inspiratiebijeenkomst van 1 april.
Na afloop willen we graag kijken naar mogelijke vervolgstappen.

Lees verder…

Gegevens

Datum:
1 april
Tijd:
13:30 - 17:00
Kosten:
€90,75
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,
Website:
www.dialoog.net/aanmelden

Locatie

Landgoed Kraaybeekerhof
Diederichslaan 25A
Driebergen, 3971PA Nederland
Website:
www.kraaybeekerhof.nl

Organisatoren

Stichting DIALOOG
Anne Pastors – Cees Zwart

One Response to “Inspiratiebijeenkomst – Over Hoop”

  1. Ron schreef:

    Ron Henkes is aanwezig

Geef een reactie

(Velden met een * zijn nodig voor de goede verwerking van je reactie)