Speciale Inspiratiebijeenkomst: Over Hoop met Cees Zwart en Anne Pastors

De hele wereld lijkt met zichzelf en elkaar overhoop te liggen. Een betere wereld kan niet anders dan een hoge notering scoren op ieders verlanglijstje voor 2019. Je kunt stilletjes hopen op een betere wereld, of je kunt hoop concreet als krachtbron gebruiken voor een wending ten goede. Dat kan al op de schaal van je eigen leven en leefwereld, dus dicht bij huis. Dit noemen Cees Zwart en Anne Pastors ‘schalig wereld verbeteren’ in hun boek met de titel OVER HOOP en de ondertitel ‘Gids voor schalige wereldverbeteraars’. Over Hoop Cees Zwart Anne Pastors

Zij organiseren regelmatig huiskamersessies om, zoals zij zeggen, de hoop in je wakker te kussen, wakker te houden en de hoop in de wereld te helpen uitgroeien van onderstroom tot leidend principe.

Martin en Ron hebben het boek ‘OVER HOOP’ gelezen. Voor hen was al direct duidelijk dat Cees en stichting Dialoog in essentie hetzelfde doel nastreven. In zijn proefschrift Oordeelsvorming in groepen, spreekt Lex Bos de hoop uit dat het mag bijdragen aan een wereld met een menselijke maat en een menselijk gelaat. Niet echt verwonderlijk, want Cees en Lex waren een tijd lang collega’s bij het NPI (Nederlands Pedagogisch Instituut) van professor Lievegoed. Bij het lezen werd hen ook steeds duidelijker dat Dynamische Oordeelsvorming een hulpmiddel bij uitstek kan zijn voor schalige wereldverbeteraars en dat de gids van Cees inspirerend kan zijn voor het schalig bevorderen van de Dynamische Oordeelsvorming. Contact hierover met Cees leidde tot een inspirerend gesprek met Anne Pastors en tot het volgende initiatief.

Om een eerste schalige stap te zetten in de onderzoekstocht naar wat dit gedachtengoed en Dynamische Oordeelsvorming met elkaar hebben en voor elkaar kunnen betekenen, hebben we Cees Zwart en Anne Pastors uitgenodigd hun boek te presenteren in de inspiratiebijeenkomst van 1 april.
Na afloop willen we graag kijken naar mogelijke vervolgstappen.

Cees Zwart Cees Zwart is raadgever, wereldverbeteraar en emeritus hoogleraar sociale pedagogiek aan de Erasmusuniversiteit van Rotterdam en emeritus hoogleraar organisatie ontwikkeling en menselijk kwaliteit aan Tilburg University.
Anne Pastors Anne Pastors is afgestudeerd in Bestuurs- en Organisatiewetenschappen in Nijmegen en freelance schrijver, toekomstontwikkelaar en ‘transformaatje’ in de publieke sector. Anne heeft meerdere boeken gepubliceerd en onlangs het boek Over Hoop uitgegeven waarin het levensverhaal van Cees Zwart wordt beschreven.

Praktische informatie:
Datum: 1 april 2019
Tijd: 13:30 – 17:00 uur
Locatie: Kraaybeekerhof, Driebergen
Kosten, inclusief boek OVER HOOP, vragen Cees en Anne €50,- pp excl. BTW
Daarbij komen de kosten voor locatie en verzorging €25,- pp excl BTW (totaal €75,- excl BTW)

Minimaal aantal deelnemers: 12

Inschrijving
Je kunt je opgeven als deelnemer door invulling van het aanmeldingsformulier. Je aanmelding is definitief nadat de factuur voldaan is.

Annuleringsvoorwaarden
Stichting DIALOOG hanteert de volgende annuleringsvoorwaarden:
Tot 6 weken voor het begin van de training kan de deelname zonder verdere verplichtingen worden ingetrokken. Vanaf 6 weken voor het begin bedragen de annuleringskosten 100 %. Een ander mag als plaatsvervanger aan de bijeenkomst deelnemen.
Vanaf 12 deelnemers gaat de bijeenkomst door. Mocht de bijeenkomst door te weinig aanmeldingen niet doorgaan wordt overboeking naar een andere datum aangeboden. Wil je daar geen gebruik van maken, dan worden reeds betaalde bedragen volledig terugbetaald.
Stichting DIALOOG aanvaardt geen aansprakelijkheid voor het niet doorgaan de bijeenkomst.

Synopsis van het boek OVER HOOP

Oefen- en inspiratiebijeenkomst

Heb je lang of kort geleden kennisgemaakt met Dynamische Oordeelsvorming (DO)?  Wil je graag eens oefenen, ervaringen uitwisselen, inspiratie opdoen en andere mensen ontmoeten die werken met DO?

Wees dan welkom op deze oefen- en inspiratiebijeenkomst! Neem je vragen, ideeën of wensen mee, vraag er ter plekke mensen bij en ga aan het werk!

Volgende bijeenkomsten:
Woensdag 15 mei 10:00 – 13:00, locatie Kraaybeekerhof, zaal Walnoot
Woensdag 3 juli 13:30 – 17:00, locatie Kraaybeekerhof, zaal Walnoot

Koffie en thee is aanwezig, kosten slaan we hoofdelijk om (ongeveer €35,- pp excl BTW, afhankelijk van locatie en aantal deelnemers).

Kijk in de agenda en geef je direct op en vul het formulier in!

“.…..Op die bijeenkomsten bleek weer over duidelijk wat we allang weten: lezen en praten over DO alléén enthousiasmeert niet. Om echt enthousiast te worden moet je ook werking van DO ervaren!  En dat is exact wat er op de Oefen- en inspiratiebijeenkomsten is gebeurd. Voor alle deelnemers, zowel die met en zonder DO-ervaring waren het inspirerende bijeenkomsten. Zelf was ik zo enthousiast dat ik heb besloten om in de toekomst zoveel mogelijk alle te organiseren bijeenkomsten bij te wonen en mijn bijdrage te leveren……

Martin van den Broek, 28 november 2015

 

*Locatie: Landgoed Kraaybeekerhof, Diederichslaan 25A in Driebergen
Route en reismogelijkheden: https://kraaybeekerhof.nl/contact

 

Speciaal voor jou, als je de behoefte hebt jouw oordeelsvermogen en gespreksvaardigheid verder te ontwikkelen en je wilt onderzoeken of en hoe Dynamische Oordeelsvorming jou daarbij kan helpen. Bijvoorbeeld omdat je veel gesprekken voert, coacht, vergadert, onderhandelt of bemiddelt. Lees meer

Uitwisselen met andere belangstellende collega's? Oefen- en inspiratiebijeenkomst rond Dynamische Oordeelsvorming! Nieuwe data lees je hier... Lees meer